BOSHQARUV TIZIMINING BARQARORLIK MEZONLARI VA KO‘RSATKICHLARI - Сабиров, Улугбек (Научно-технический журнал «Машиностроение», 2024)
Maqolada boshqaruv tizimlarining muhim xususiyatlaridan biri – barqarorlik va uni baholash mezonlari va ko‘rsatkichlari avtomatik boshqarish tizimlari nuqtai nazaridan ko`rib chiqilgan. Unda barqarorlikning sifat mezonlari, ildizli mezon, Stodola mezoni, Gurvits mezoni, Mixaylov mezoni, Nyquist mezoni, sifat ko‘rsatkichlari, bevosita sifat ko‘rsatkichlari, ildizli sifat ko‘rsatkichlari, chastotali sifat ko‘rsatkichlari yoritilgan. Ushbu mezonlar va ko`rsatkichlar turli boshqaruv tizimlari faoliyatini baholashda qo`llanilishi mumkin