FERMALARDA SOG‘ILGAN SUT MAHSULOTINI UMUMIY MIQDORINI MONITORING QILISH ALGORITMI - Сафаров, Элёрбек (Научно-технический журнал «Машиностроение», 2024)
Ushbu maqolada sut sog‘ish fermalarda sut sog’ish texnologik jarayoni bayon qilingan. Jarayonni avtomatlashtirishning hozirgi holati va darajasi tahlil qilingan. Tahlillar natijasida sut sog’ish texnologik jarayonini takomillashtirish uchun loyiha strukturasi taklif etilgan. Loyiha bo’yicha tizimni boshqarish algoritmi ishlab chiqilgan, natijada fermalarda sog’ilayotgan sut miqdorini avtomatik monitoring qilish mumkinligi bayon qilingan.