AL XORAZMIYNING MATEMATIK MEROSINI RIVOJLANTIRGAN ULUG‘ ALLOMALAR - Хакимов, Сойибжон (Научно-технический журнал «Машиностроение», 2024)
Muhammad Xorazmiyni fan hazinasiga qo‘shgan xissasi va uning matematik merosini davom ettirgan ulug‘ allomalar Abu Komil Misriy, Abul Vafo Buzjoniy, Al-Karadjiy va Umar Xayyomlarning matematika sohasida qilgan ilmiy ishlari asosiy manba qilib olingan va yoritilgan.