TA’LIM XIZMATLARI BOZORIDA TADBIRKORLIKNING MAZMUNI VA MOHIYATI - Абдуллаев, Абдужаббор; Abdusattorov , Sodiqjon (Научно-технический журнал «Машиностроение», 2024)
Ushbu maqola bugungi kunda jadallik bilan rivojlanib borayotgan ta’lim xizmatlari bozorining asl mazmun-mohiyati va jahon miqyosida o’zining allaqachon mustahkam o’rniga ega bo’lib ulgurgan, asli davlat funksiyasi hisoblangan ta’lim sohasiga talab va taklif qoidalari asosida kirib kelgan holda nafaqat moliyaviy, qolaversa, ulkan ijtimoiy foyda olib kelishi allaqachon o’z isbotini topib ulgurgan nodavlat ta’lim tadbirkorligining mohiyatini ochib beradi. Unda yangi “Ta’limkor” atamasi sohaga tadbiqi taklif etiladi.