JUNNI O‘SIMLIK ARALASHMALARIDAN AJRATISH KUCHI VA UZAYISHINI ANIQLASH - Djurayev, Anvar (Научно-технический журнал «Машиностроение», 2024)
Maqolada junni o‘simlik aralashmalaridan ajratish kuchini aniqlash bo‘yicha tajriba o‘tkazilgan. Junni o‘simlik aralashmalaridan ajratish kuchi va uzayish qonuniyatlari tolalar soniga, turiga va qamrab olish holatiga bog‘liqligi aniqlanga. Mayin jun tolalarini qo‘ytikanakdan ajratish kuchi, dag‘al jun tolalarini ajratish kuchlari va qo‘ytikan yarmigacha qamrab olingan holat uchun ajralish kuchlari aniqlangan