YUK VAGON G‘ILDIRAKLARIGA KUCH TA’SIR QILGANDA, DISKDAN OBODGA O‘TISH QISMIDA HOSIL BO‘LADIGAN KUCHLANISHLARNI SOLIDWORKS DASTURIDA ANIQLASH - Шоқучқоров, Қурбонназар; Абдуллаев , Баҳром; Гайипов , Азиз; Джаббаров , Шухрат; Ҳикматов , Фарҳод (Научно-технический журнал «Машиностроение», 2024)
Bu maqolada yuk vagon g‘ildiragiga ta’sir qiluvchi vertikal va gorizontal kuchlar formulalar yordamida hisoblab topildi. Solidworks dasturi orqali g‘ildirakning 3d modeli 10791-2011 GOST bo‘yicha chizilib yumalash yuzasiga simulation bo‘limi orqali hisoblangan kuchlar qo‘yildi va natijalar jadval holatiga keltirildi. G‘ildirak xizmat muddati davomida hisob-kitob normasiga ko‘ra 5 marta yo‘niladi va har bir yo‘nilganda hisobiy maydondagi kuchlanishlar qiymati o‘zgarib boradi. Ushbu o‘zgarishlar hisobga olinib kuchlanishlar olindi va tahlil qilindi.