BARMOQSIMON FREZALARDA KONTURLI ISHLOV BERISHNING UZLUKLI REJIMLARIDA KESILAYOTGAN QATLAM KO‘NDALANG KESIM YUZASINING VA KESISH KUCHINING O‘ZGARISH XARAKTERLARI - Умаров, Толибжон; Baydullayev, Azamat (Научно-технический журнал «Машиностроение», 2024)
Ushbu maqolada barmoqsimon frezalar bilan uzlukli frezalash jarayoni uchun kesish kuchining bog'liqligi o'rganildi. Qarama-qarshi va bir yo‘nalishda frezalash jarayonlari uchun dinamik orqa burchak formulalarida kesish kuchining radial tashkil etuvchisi Pr ishtirok etadi. Demak, dinamik orqa burchakning qiyamatini aniqlash mumkin bo‘lishligi uchun Pr ning zagotovka materialiga va rejimlarga bog‘liqlik munosabatlarini keltirib chiqarish lozim. Ushbu maqolada RDB dastgohlarda konturli ishlov berisda keng tarqalgan materiallar uchun atalgan munosabatni eksperimental tadqiqot etishga yo'naltirilgan.