MOTOR MOYI SIFATINI AVTOMATIK NAZORAT QILISHDA PEZO ELEMENTLARINING OʻRNI VA AHAMIYATI - Сайдалиев, Исмоилжон (Научно-технический журнал «Машиностроение», 2024)
Maqolada dvigatelning eng muhim koʻrsatkichlaridan biri chidamlilik, ishonchlilik, chiqindi gazining zaharliligi, yoqilgʻi samaradorligi moylash materiallarining sifatiga bogʻliqligi bayon etilib, moyning sifat koʻrsatkichlarini nafaqat ixtisoslashtirilgan laboratoriya sharoitida aniqlash, balki, zamonaviy pezo elementli avtomotik nazorat qilish jixozlaridan foydalanish imkoniyatlari mavjudligi, pezo elementli avtomotik nazorat qilish jixozlarining afzalligi bayon etilgan.