SANOAT PECHLARINING, YARATILISH TARIXI, AHAMIYATI VA QO‘LLANILISH SOHALARI - Сохибова, Зарнигорхон (Научно-технический журнал «Машиностроение», 2024)
Ushbu maqolada yuqori haroratli jarayonlar asosida ishlovchi sanoat pechlarining yaratilishi, ularning texnika taraqqiyotida tutgan o‘rni, ahamiyati yoritib berilgan. Sanoat pechlarining qo‘llanilish sohalari, shuningdek, yoqilg‘i kapitalining rivojlanishi va yoqilg‘ini konvertatsiya qilish ko‘nikmalarini rivojlantirish yuzasidan adabiyotlar tahlil qilingan.